Запис уроків телебачення з інформатики

неділя, 26 квітня 2020 р.

Який наш світ різний навіть в епоху інтернету

У Силіконовій Долині 70% чоловік розказують наші колишні співвітчизники в 3х годинному фільмі "Як влаштована IT-столиця світу/вДудь"

Новий тест визначає COVID-19
за допомогою телефону за 30 хвилин 

Американські вчені розробили простий і недорогий аксесуар для смартфона діагностичного призначення. Його можна застосовувати в домашніх умовах для первинної діагностики у тому числі COVID-19, а після ослаблення карантинних заходів використовувати для оперативної обстеження людей на коронавірус в аеропортах та інших громадських місцях.
Пристрій вартістю $ 50 розробили вчені з університету Ілінойса. Воно визначає наявність вірусів і бактерій в зразку і являє собою невеликий прилад, який кріпиться як кліпса до смартфону в області камери.
Кліпса складається з невеликого картриджа з реагентами, а також портом для введення біоматеріалу для тестування - краплі крові або зразка з носа. Під час тесту генетичний матеріал патогена розмножується до декількох мільйонів копій приблизно за 10-15 хвилин. За допомогою світлодіодів вірусні РНК фарбуються зеленим кольором, завдяки чому їх може виявити камера смартфона.

На все тестування - від приміщення біоматеріалу в пристрій до отримання результату - потрібно всього півгодини.
«Такий тест можна виконувати перед посадкою в літак, концертом або конференцією», - прокоментував співавтор дослідження Брайан Каннінгем. В обставинах строгих карантинних заходів він підійде для домашнього тестування. Прилад володіє необхідною для цього чутливістю, уточнюють вчені. Зараз команда завершує останні підготовчі етапи перш, ніж сам пристрій і тест на COVID-19 за допомогою нього стануть доступні для масового використання.
Джерело: hightech.plus

Немає коментарів:

Дописати коментар