Запис уроків телебачення з інформатики

понеділок, 13 квітня 2020 р.

Онлайн враження




Як уникнути втрат електрики, економічно використовуючи пристрої?

У світі, де ресурси стають все більш обмеженими, а забруднення постійно збільшується, скорочення споживання енергії та її раціональне використання є обов'язком кожного з нас.
Перший крок до цих речей - це знати, як уникнути втрат електроенергії, знаючи умови і використовуючи економічні пристрої. Енергозбереження - це не просто питання захисту навколишнього середовища. В даному випадку мова також йде про економічні фактори, які важливі для багатьох людей. З цих причин добре усвідомлювати важливість раціонального використання. Пропонуємо вам розглянути способи, якими електрику марнується.
1. Пристрої, підключені до розетки 24/7
У всьому будинку є прилади, які завжди підключені до розетки, незважаючи на те, що ми ними не користуємося щодня: ігрова приставка, мікрохвильовка, пральна машина і кондиціонер взимку. Чи знаєте ви, що вони споживають енергію, навіть якщо не використовуються? Витяг їх з розетки є одним з основних способів уникнути втрат електроенергії
2. Джерела світла з високим споживанням
Багато людей вже замінили традиційні лампи на світлодіодні. Якщо у вас все ще є старі лампи, такі як різдвяні вогні або інші декоративні світильники, подумайте про покупку ламп, які дешевше.
3. Комп'ютер
Якщо ви більше не використовуєте свій ноутбук або комп'ютер, вимкніть його. Наприклад, якщо ви хочете використовувати його в найближчим часом, вимкніть ноутбук, вимкніть монітор або переведіть комп'ютер в сплячий режим ( «Сплячий режим»).
4. Режим очікування
Телевізор, мікрохвильова піч, підключення до інтернету, серед іншого, мають функцію очікування. Хоча ця функція корисна час від часу, вона споживає 5% енергії, яку вона буде використовувати при включенні пристрою.
5. Зарядний пристрій телефону витрачає електроенергію
Є два методи, за допомогою яких зарядний пристрій є марною тратою енергії. Перший спосіб - тримати його підключеним без підключення до телефону. У цьому режимі він споживає близько 0,25 Вт на годину.
Крім того, якщо ми залишаємо телефон підключеним, коли він уже заряджений, він споживає 2,24 Вт на годину. Хоча це здається невеликим числом, в довгостроковій перспективі можна побачити збільшення витрат. Також під час зарядки телефон споживає 3,68 Вт на годину.
Як бачите, ми самі несемо відповідальність за те, щоб уникнути втрат електроенергії з власного будинку. Починаючи з знання, яким чином витрачається енергія, ми можемо значно скоротити споживання. Почніть заощаджувати на електроенергії вже сьогодні!

Немає коментарів:

Дописати коментар